Free Medisoft Support & Other - Courtesy Support Resource

For prospective & existing Walker Tek Solutions' clients. (Remember me for upgrades ~ Gavin)
It is currently Sun Jan 21, 2018 9:55 am

All times are UTC-05:00




Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Nov 28, 2017 2:33 pm 
Offline

Joined: Fri Mar 11, 2011 6:59 pm
Posts: 222
I billed some lab codes for a chiropractor and most went through but for one claim it denied for the following:


Version #: 5010A1 Error Message Value of ele
ment PS101 is incorrect. It must match corresponding Purchased Service Provider Identifi
er in REF02 from loop 2420B when used or to NM109 from loop 2420B. Segment PS1 is define
d in the guideline at position 4880. Invalid data: 1598986275
Error Initiator: HIPAA Loop: 2400
Segment ID: 2420B Element #: NA
Version #: 5010A1 Error Message Loop 2420B i
s missing. It is required when segment PS1 (Purchased Service Information) is used (purc
hased services are being billed/reported on this claim).
----------------------------------------------------------------------------------------

Not sure exactly what I have to correct in Medisoft OR in the IGuide (using the standard 5010 I Guide Professional).

Steve

_________________
Steven Zats
Medical Billing Professionals


Top
   
PostPosted: Thu Nov 30, 2017 9:27 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Apr 04, 2007 10:11 pm
Posts: 4011
Location: Springfield, MO
1598986275 should be the NPI # from your Case Facility. I think maybe they are saying that NPI # is invalid for that particular purchased service.

_________________
Gavin Walker
Walker Tek Solutions, LLC
417-890-6777


Top
   
PostPosted: Thu Nov 30, 2017 10:32 am 
Offline

Joined: Fri Mar 11, 2011 6:59 pm
Posts: 222
Thanks...will check with the clearinghouse.

Steve

_________________
Steven Zats
Medical Billing Professionals


Top
   
PostPosted: Thu Nov 30, 2017 6:10 pm 
Offline

Joined: Fri Mar 11, 2011 6:59 pm
Posts: 222
Hey, Gavin: This is what Availity said:

After looking at the claim we see what the issue is. You are sending the purchase service information without the purchased service provider information which is located in Loop 2420B. All you will need to do is add that Loop and resubmit the claim and it should process just fine with no issues..

I am not sending the facility on claims now. If I click to Send Facility on Claims with a 77 qualifier, will that create the Loop 2420B? And except for this one claim I have never had a problem sending professional claims for this practice without the facility so will having the facility on all claims cause any harm?

Thanks,
Steve

_________________
Steven Zats
Medical Billing Professionals


Top
   
PostPosted: Fri Dec 01, 2017 9:06 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Apr 04, 2007 10:11 pm
Posts: 4011
Location: Springfield, MO
2420B only gets filled out if there is a purchased service on the claim. But there is also another loop for service facility. I am not aware of any cases where sending the service facility causes claims to reject with the exception of Medicare, which I believe if the payer type is Medicare, then Revenue Management will suppress that loop if the facility matches the billing provider. Qualifier 77 should be fine.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC-05:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited