Free Medisoft Support & Other - Courtesy Support Resource

For prospective & existing Walker Tek Solutions' clients. (Remember me for upgrades ~ Gavin)
It is currently Wed Jan 17, 2018 1:11 pm

All times are UTC-05:00




Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: RM Reports inaccessible
PostPosted: Tue Nov 07, 2017 3:06 pm 
Offline

Joined: Sat Oct 11, 2014 11:40 am
Posts: 155
Location: Boston, MA
Last two or three days, whenever I try to open the ERA folder for posting, I get a bizarre thumbs.db related error. AFAIK, nothing changed but it is now practically impossible to read/post the ERAs. I have turned off the generation of new thumbs.db files via the Group Policy Editor, which are MSFT's image preview thumbnails, but the problem persists. Please see attached screenshot. A new thumbs.db is created every 5 seconds or so. Any ideas?

I have not yet rebooted the system as it is in production.


Attachments:
thumbsdb.png
thumbsdb.png [ 57.6 KiB | Viewed 225 times ]
Top
   
PostPosted: Tue Nov 07, 2017 10:43 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Apr 04, 2007 10:11 pm
Posts: 4003
Location: Springfield, MO
Make sure you have read/write access in the entire MediData folder. Especially in the download folder. Nothing keeping files open, such as a download in progress from your clearinghouse. Set anti-virus not to scan the Medidata folder.

_________________
Gavin Walker
Walker Tek Solutions, LLC
417-890-6777


Top
   
PostPosted: Wed Nov 08, 2017 12:27 am 
Offline

Joined: Sat Oct 11, 2014 11:40 am
Posts: 155
Location: Boston, MA
Yes, I checked all the above--it keeps happening even if I open an instance of Medisoft on the server where the data folder is. I have also turned off "Vew thumbnails" option that supposedly creates the thumbs.db files. I have since rebooted the server twice.


Top
   
PostPosted: Wed Nov 08, 2017 9:19 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Apr 04, 2007 10:11 pm
Posts: 4003
Location: Springfield, MO
Try right-clicking on Medisoft icon and select Run As Administrator.


Top
   
PostPosted: Thu Nov 09, 2017 3:24 pm 
Offline

Joined: Sat Oct 11, 2014 11:40 am
Posts: 155
Location: Boston, MA
Sorry, didn't help. A reinstall of Medisoft+RM, recreating ReportDefs, and running Medisoft as Administrator do not make a difference -- Looks like a Windows 10 issue, not sure why it is happening suddenly on all clients. I have a whole stack of these files -- Thumbs_<datestamp>.db files

[img][attachment=0]Capture2.PNG[/attachment][/img]


Attachments:
Capture2.PNG
Capture2.PNG [ 80.53 KiB | Viewed 207 times ]
Top
   
PostPosted: Fri Nov 10, 2017 9:06 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Apr 04, 2007 10:11 pm
Posts: 4003
Location: Springfield, MO
What version and service pack of Medisoft do you have?


Top
   
PostPosted: Sat Nov 11, 2017 1:10 pm 
Offline

Joined: Sat Oct 11, 2014 11:40 am
Posts: 155
Location: Boston, MA
Most recent v21, sp2. 21.2.2.68, I think.


Top
   
PostPosted: Wed Nov 15, 2017 8:53 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Apr 04, 2007 10:11 pm
Posts: 4003
Location: Springfield, MO
Try checking your Windows Updates and installing any of them and then doing a reboot.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC-05:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited