extra "A" at the end of ICD-10 diagnosis codes

Enter your billing questions or comments here.
Post Reply
2020SEE
Posts: 2
Joined: Sat Oct 24, 2015 12:45 pm

extra "A" at the end of ICD-10 diagnosis codes

Post by 2020SEE » Sat Oct 24, 2015 4:42 pm

I have medisoft V.20. I did the diagnosis code mapping. Most codes are working, but for some ICD-10 code, Medisoft has automatically added an "A" behind the ICD-10 code. It does not let me edit that code to get rid of the "A". I wonder why? I will try to attach a screen capture. See 2nd line under code "H35.30A" to correspond to icd-9 "362.50" and icd-10 "H35.30"
Thank you for your help! :D
Attachments
ICD10DiagosisCodeA.JPG
ICD10DiagosisCodeA.JPG (35.54 KiB) Viewed 2069 times

Andrew
Posts: 153
Joined: Tue Mar 19, 2013 3:24 pm
Location: Springfield, MO
Contact:

Re: extra "A" at the end of ICD-10 diagnosis codes

Post by Andrew » Mon Oct 26, 2015 9:48 am

So the ICD10 is correct. That would be the right column. What has happened is there are two codes with H35.30 as the code. So it added the A to differentiate between the two. If you go to transaction entry. Type H35.30. You will most likely notice another DX code without the A. It will also probably not have an ICD9 or ICD10 code in those columns. You can actually edit the code right there and add them. Then mark the one with A inactive. The A will not go on claims if you have insurances set to ICD10 with effective date 10/1. The code column is an internal code for the system.
Andrew Analla
Support Team
MedTech Medical Management Systems
3058 S Delaware Ave
Springfield, MO 65804
Ph: 417.890.6777 | Fax: 417.890.6788

2020SEE
Posts: 2
Joined: Sat Oct 24, 2015 12:45 pm

Re: extra "A" at the end of ICD-10 diagnosis codes

Post by 2020SEE » Mon Oct 26, 2015 2:26 pm

Thank you so much, Andrew. That is really helpful!

Post Reply